TIGGES ARCHITECT

| 01

foto

+

WALDORF EL TIL·LER/ New antroposophical school in Barcelona

Tigges Architect, Ignasi Rius and Eduard Balcells develop the design of the new Waldorf School of Barcelona. On this incredible landscape park on one of the 10 hills of Bellaterra, a sustainable teaching center will be built with natural materials and a radically low-tech concept.

| 02

foto

+

MOSTRA D'ARQUITECTURA CATALANA/ Can Titella selected work

Can Titella has been selected by the bar association of architects of Catalonia in the category of rehabilitation. https://www.arquitectes.cat/es/node/10854

| 03

foto

+

CASA-P/ Single house by standard Passivhaus

Under construction. Single house in privileged zone of Girona with great view. Low energy building by optimized compactness of volume, domotic regulation of sun radiation, extreme tightness and insulation of building envelope and efficient instalations.

| 04

foto

+

CAN TITELLA/ Renovation City House, Barcelona

NZEB: Thanks to the energy consumption according to the class A and the purchase of 100% renewable energy, the building produces no emissions. Download PDF.

 

| 06

foto

+

ROCA BARCELONA GALLERY/ Environment and Energy Certifications

Presentation of the most important construction standards in Spain.

| 07

foto

+

EXTENSION OF RESIDENCE/ Muttenz, Switzerland, with Oliver Brandenberger

ARCHITECTURE AWARD 2009 + BEST ARCHITECTS 13

| 08

foto

+

LEVEL INTERCONNECTION/ New Staircase in Pentouse in Barcelona

| 09

foto

+

RENOVATION FAMILY APARTMENT/ Barcelona City, Spain

This generous town apartment is located close to the railway station of the catalan metropolis. By a simplification of the ground plan structure a new fluent room effect is obtained. 

| 010

foto

+

RESIDENCE IN PARK/ Basel, Switzerland, 2nd prize, competition by invitation

| 011

foto

+

ENSEMBLE WITH 3 MOUNTAIN HOUSES/ Pyrenees, Spain, with Tonet Sunyer

A contemporary interpretation of the thrilling historical style in cerdanya simmered. Built on the street flight, opened to the courtyard and the panoramic view.

| 012

foto

+

SCHOOL OF ARTS HGK FHNW/ Basel, Switzerland

| 013

foto

+

FIREFIGHTER CENTER/ Bern, Switzerland

This long and flat complex contrasts the receipt of the future sweepings incineration plant and cross to the long volume. The vehicle circulation, and the shortest way of the vehicle hall the Murtenstrasse determine the orientation.

| 014

foto

+

RESIDENCE FOR HANDICAPPED ADOLESCENTS/ Bäretswil, Switzerland

3rd prize, competition by invitation

| 015

foto

+

EXPORTATION OF MINERGIE/ Polytechnic University of Catalunya

Complementary work of the Master Architecture, Energy and Environment at the Polytechnic University of Catalunya, Barcelona